Pārceltās 5. kārtas pirmajā spēlē tikās pajukusī “Jūrmala” ar “Liepāju”. Jūrmalnieku rindās kopš pagājušās spēles (1:2 pret “Daugavpili”) vairs nebija ne tikai trenera Mihaila Koņeva un prom devušos leģionāru Huanmas, Daniela Romero un Lukasa Trekariči, bet arī Dmitrija Halvitova, Pāvela Mihadjuka un Maksima Rafaļska… No pagājušā mača sākumsastāva bija palikuši septiņi futbolisti – Kristaps Dzelme, Ivans Gluško, Andrejs Panasjuks, Djego Silva, Orlando Bordons, Daniils Ulimbaševs un Benito Montalvo. It kā nav maz, bet šeit jāuzver, ka aizvietotāji, objektīvi vērtējot, bija krietni zemākas kvalitātes spēlētāji. “Liepājai” ar sastāvu viss kārtībā un tikai viena izmaiņa – Kristians Toress Kristapa Grebja vietā. “Liepāja” ar “Jūrmalu” Virslīgā tikās pirmo reizi, bet kausa 1/4 finālā liepājnieki mājās bija pārāki ar 2:1.

Virslīgas rezultatīvākajam spēlētājam Jānim Ikauniekam jau 4. minūtē bija jāizvirza “Liepāja” vadībā, taču bumbas ceļā pēdējā brīdī pašaizliedzīgi metās Gluško. Arī turpinājumā uzbruka viesi, un 12. minūtē “Liepāja” iesita pirmos vārtus – uz soda laukuma robežas apgriezās Toress un ar kreiso kāju ļoti skaisti raidīja bumbu vārtu devītniekā (1:0). “Jūrmala” 17. minūtē prata atbildēt ar bīstamu pretuzbrukumu, taču Silva nepaguva situāciju saasināt, jo labu izklupienu veica Reinis Flaksis. Vēl pēc brīža “Jūrmala” bija pavisam tuvu vārtu guvumam, bet pēc “standarta” bumba aizripoja gar pašu stabu. Citā epizodē Benito Montalvo, lai gan ne stipri, taču raidīja bumbu devītniekā un ar pūlēm atsita Raivo Varažinskis.

“Liepāja” negaidīti ļāva sevi “paspaidīt”, līdz 23. minūtē beidzot kāds moments arī kurzemniekiem – nopelnīts bīstams brīvsitiens, un Valērijs Afanasjevs bija ļoti tuvu mērķim. Tomēr par spīti visam 26. minūtē “Jūrmala” izlīdzināja – Silvas stūra sitiens, Ulimbaševs pārvirzīja bumbu tuvāk, un Bordons raidīja to vārtos, vēlāk no sirds svinot savu panākumu (1:1). Drīzumā “Liepāja” varēja atgūt vadību, taču pēc Dāvja Ikaunieka sitiena glāba Dzelme. Pēc 45 minūtēm 1:1.

Uzreiz pēc pārtraukuma uz maiņu nāca Māris Verpakovskis, kaut arī līdz šim, agrākais, viņš tika laukumā 61. minūtē. Ļoti pārsteidzoši, bet 51. minūtē vadību ieguva jau “Jūrmala”! Pretuzbrukumā labi bumbu aizvilka un pa kreisi atdeva Ulimbaševs, un Bordons iesita savus otros vārtus – 2:1! Vēl vairāk – 53. minūtē bija jābūt 3:1. Kvalitatīvs jūrmalnieku uzbrukums, Silvas sitiens, un pēc Varažinska atvairījuma pustukšos vārtos bumbu iedabūt nespēja Vlads Rimkus.

“Liepājai” uzbrukumi nepadevās pārāk konstruktīvi un sāka jau izskatīties slikti (no viesu pozīcijām raugoties), taču 75. minūtē nostrādāja brāļu sadarbība. Dāvis centrēja, un Jānis Ikaunieks ar galvu rezultātu izlīdzināja – 2:2.

Ulimbaševs 81. minūtē varēja atjaunot vadību “Jūrmalai”, tomēr pārsita mazliet pāri, bet 88. minūtē talantīgais Jānis Ikaunieks izrāva “Liepājai” uzvaru, atkal iesitot ar galvu, tikai šoreiz pēc standartsituācijas. 3:2 “Liepājas” uzvara, bet 19 gadus vecajam Jānim Ikauniekam jau astoņi vārti turnīrā, un viņš ar vismaz vienu golu izcēlies septiņās no pēdējām astoņām spēlēm Virslīgā!

Informāciju sagatavoja : sportacentrs.com