Šīsdienas spēle bija ļoti svarīga abām komandām, mājiniekiem bija vajadzīgi 3 punkti, lai nostabilizētos virslīgas trijniekā, bet viesiem, lai beidzot ielauztos atpakaļ labāko triju komandu vidū.

Spēles sākums ļoti veiksmīgs iesākās mājiniekiem FK Liepāja, jau pirmajā minūtē skaistus vārtus gūst Kristaps Grebis, raidot bumbu vārtu devītniekā. Pēc aukstas dušas spēles sākumā FK Jelgava savācās un sāka uzspiest savu spēli. FK Liepāja ļoti labi aizsargājās, bet 27. minūtē viesiem bija ļoti laba izdevība izlīdzināt rezultātu, jo nesaprašanās soda laukumā noveda pie 11 metru soda sitiena uz Raivo Varažinska vārtiem. Raivo Varažinskim pretī stājās FK Jelgava futbolists Vladislavs Kozlovs. Šoreiz gavilēja visi klātesošie, Raivo Varažinskis pārspēja Vladislavu Kozlovu un rezultāts palika nemainīgs 1:0. Pēc spēlētām 37. minūtēm savu vārdu teica mājinieku bombardieris Jānis Ikaunieks, pārspējot viesu vārtsargu Kasparu Ikstenu otro reizi. FK Liepāja otrie vārti, Ikauniekam virslīgā jau 9. Pēc iesistajiem vārtiem, šķita, ka tā beigsies pirmais puslaiks, bet savādākās domās bija FK Jelgava futbolisti, Vladislavs Kozlovs reabilitējās par nerealizēto soda sitienu, 45. minūtē samazinot vārtu starpību līdz minimumam 2:1.

Otrais puslaiks iesākās ar nelielu viesu pārsvaru, kas drīz vien arī izsīka un spēle turpinājās vienlīdzīgā cīņā, pa brīdim viesi izveidoja bīstamus momentus, bet visi pūliņi atdūrās pret sīksto FK Liepāja aizsardzību. Spēle ritēja uz beigām un laukumā sāka parādīties rupjības, kuras galvenais tiesnesis apslāpēja ar dzeltenajām kartiņām, taču rezultāts nemainījās un FK Liepāja varēja svinēt ļoti svarīgu uzvaru pār FK Jelgava ar rezultātu 2:1.

Pēc spēles FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs atzina : „Esmu apmierināts ar rezultātu, bet neuzskatu ka mēs izpildījām spēles plānu, protams galvenais bija uzvara. Pirms spēles galvenais uzdevums bija neļaut pretiniekiem sit pa vārtiem, ar to tikām labi galā, varbūt ļāvām pārāk daudz stūra sitienus izpildīt, bet tas nav tik bīstami, kā sitieni no vidus zonas. ”

FK Jelgava treneris Sergejs Golubevs : „Šodienas spēli varētu jau nosaukt par sava veida derbiju. Šoreiz labāki bija mājinieki. Nevarētu teikt ka nospēlējām labi, bet neko sliktu par pašatdevi saviem puišiem nevaru teikt. Visi cīnījās, bet šoreiz ar to bija par maz”

 

FOTO : Mārtiņš Sīlis