Pirms šīs spēles favorītu statusā bija FK Ventspils futbolisti, 12 spēlēs izcīnītas 12 uzvaras un stabila pirmā vieta turnīra tabulā. FK Liepāja atradās 4. vietā, bet ar labām iespējām pakāpties augstāk. Pirmajā tikšanās reizē Ventspilī abas komandas rādīja teicamu sniegumu uzbrukumā un rezultatīvā spēlē FK Ventspils bija pārāka ar rezultātu 3:2. Interesanti, ka ventspilnieki pirms šīs dienas spēles bija zaudējuši tikai 4 vārtus 12 spēlēs un pusi tieši pret liepājniekiem.

Spēle iesākās līdzīgi, ne viena no komandām necentās gaidīt ko darīs pretinieks, bet gan spēlēja savu spēli. Šoreiz veiksmīgāk to darīja FK Liepāja, jau 12. minūtē teicamā vārtu gūšanas pozīcijā nonāk Dāvis Ikaunieks un ir nekļūdīgs, 1:0 un tribīnes var gavilēt. FK Ventspils mazliet apjūk, bet cenšas ātri atspēlēties, vairākas labas izdevības rodas ventspilniekiem, tad kad laukumā 18. minūtē dodas Jurijs Žigajevs, kurš nomainīja savainoto Visvaldi Ignatānu. Vairākas reizes mājiniekus glāba vārtu konstrukcija, kā arī aizsargi pašaizliedzīgi stājās pretī bumbai. Pēc pirmajām 45 minūtēm rezultāts 1:0.

Otrā puslaika sākumā ventspilnieki turpināja spiedienu uz FK Liepāja vārtiem, bet labā pretuzbrukumā devās mājinieki pēc laba centrējuma pret vārtsargu vienatnē nonāk Jānis Ikaunieks un no gaisa raida bumbu vārtos. 51. minūtē rezultāts 2:0. Turpinājumā liepājnieki mazliet samazināja apgriezienus un FK Ventspils to centās izmantot, lai arī bija izdevības, tās visas atdūrās pret FK Liepāja teicamo aizsardzību. FK Ventspils tā arī nespēja atslēgt Raivo Varažinska vārtus un piedzīvoja pirmo zaudējumu virslīgā šosezon, bet saglabā pirmo vietu turnīra tabulā. FK Liepāja apsteidz Daugavpils Daugava futbolistus un ierindojas 3.vietā turnīra tabulā.

Pēc spēles preses konferencē FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs : „Pirms spēles teicu puišiem, ka ja mēs ticēsim un ticēsim vairāk nekā FK Ventspils, tad mēs šo spēli uzvarēsim. Noticējām. Nebijām plānojuši iesēsties aizsardzībā, uzreiz spēles sākumā rādījām kurš ir laukuma saimnieks un to arī pretinieks saprata. Dāvja Ikaunieka veiksmīgā spēle? Prieks, ka pēdējās spēles brāļi Ikaunieki redz viens otru laukumā un no iespējām izspiež maksimumu.”

FK Ventspils galvenais treneris Jurģis Pučinsks : „Pirmās minūtes nespēlējām savu spēli, varbūt kāds domāja, ka nu mēs esam uzvarējuši 12 spēles un tālāk būs ļoti viegli, tā nav. Zinājām, ka būs grūta spēle, kas arī pierādījās.”

FOTO: Mārtiņš Sīlis