Sestdien 19. jūlijā plkst 18:00 stadionā Daugava, Latvijas kausa 1/8 finālā tiksies FK Liepāja un FK 1625 Liepāja.
Ne cik sen par Latvijas Kausa ieguvējiem kronēja FK Jelgava futbolistus, bet nu jau notiek cīņa jau par 2015. gada Latvijas Kausa ieguvējiem. FK 1625 bez cīņas ar FK Auda futbolistiem iekļuva 1/8 finālā, kur jau iesaistās virslīgas komandas. 14. jūlijā tika izlozēts, ka abas Liepājas komandas tiksies savā starpā. Viennozīmīgi viens no interesantākiem 1/8 fināla pāriem. Šobrīd FK 1625 Liepāja „SYFORM 1.līgā” ieņem augsto trešo vietu ar 32.punktiem 14 spēlēs. Šogad virslīga daudziem liekas ļoti aizraujoša jo par labāko trijnieku cīnās 5 komandas, tad ne par matu sliktāka nav 1. līgas tabula, kur par pirmo vietu cīnās 6 komandas. Trešo vietu no sestās vietas šķir tikai 4 punkti, tas vien nozīme, ka 1.līga ir tik pat aizraujoša, kā virslīga. FK Liepāja „SMSCredit.lv virslīgā” šobrīd ieņem 5. vietu 20. spēlēs iekrātiem 37. punktiem.
FK Liepāja Latvijas Kausa 1/8 finālam gatavojas ļoti nopietni, visiem spēlētājiem ir skaidrs cik augsta ir spēles nozīme. Uzvarētājs ne tikai iekļūs ¼ finālā, bet varēs sevi dēvēt par Liepājas spēcīgāko komandu. FK Liepāja ir izlīdusi no zaudējumu bedres un ir ļoti motivēta iekļūt Latvijas Kausa ¼ finālā. FK 1625 Liepāja spēlētājiem šī beidzot ir iespēja parādīt savu varējumu pret virslīgas komandu. Šobrīd 1. līgā atrodoties 3.vietā, ar lielām iespējām nākamā gadā spēlēt virslīgā, šī 1/8 fināla spēle ir kā eksāmens, kas parādīs vai komanda ir gatava virslīgas līmenim.

FK Liepāja vārtsargs Raivo Varažinskis : „Gatavojamies uz ļoti grūtu spēli, esam spēles favorīti un to pierādīsim arī laukumā. Tas, ka esmu spēlējis pretinieku komandā? Man neko nenozīmē, būs interesanta spēle un gaidām lielu atbalstu stadionā. Priecājos, ka tieši mums izlozē iekrita FK 1625 Liepāja. Liepājas derbijs tas ir interesanti.”

FK Liepāja spēlētājs Mareks Zuntners : „Priecājos, ka pretī nāk FK 1625 Liepāja, tāds mazs derbijs mūsu pilsētā, lai arī kā, bet katram spēlētājam mazliet pa pāris grādiem paceļ adrenalīnu asinīs. Viennozīmīgi uzskatu, ka uzvarēsim, jāparāda, ka esam pārāki pār viņiem, nedrīkst ļaut pārvietoties pat bez bumbas. Uzskatu, ka spēle būs asa un dzeltenās kartiņas netiks žēlotas. FK 1625 ir fantastiska komanda ar savu entuziasmu un gribasspēku, bet rīt viņiem būs grūti izcīnīt uzvaru.”

FOTO : Mārtiņš Sīlis