Trešdien, 23. jūlijā, Skonto stadionā, 19:00 Skonto futbolisti uzņems FK Liepāja.

Iepriekšējā tikšanās reize, kas bija paredzēta, nenotika, Skonto futbolistu boikota dēļ, tādēļ tika ieskaitīta uzvara 3:0 FK Liepāja komandai. Šogad Skonto futbolisti vēl nav spējuši savākt no liepājniekiem trīs punktus, jo pirmā tikšanās reizē tika piedzīvots zaudējums ar rezultātu 1:0, kad Jānis Ikaunieks bija precīzs liepājniekiem. Otrā reize, jau daudz reiz aprunātā, nenotikusī spēlē, par kuru Skonto saņēma arī sodu, ne tikai tehnisko zaudējumu, bet arī 700 eiro soda naudu.
Lai arī Skonto ir zaudējis pēdējās divas spēles, tehniskais zaudējums un zaudējums pret Jūrmalas Spartaks 0:1, tas netraucē Skonto saglabāt līderpozīcijas turnīra tabulā. 20 spēlēs sakrātie 46 punkti dod pirmo vietu turnīra tabulā un atrāvienu no FK Ventspils par diviem punktiem. Transfēru logā Skonto, protams, nav papildinājuši sastāvu, sava lieguma dēļ, bet daži spēlētāji ir pametuši komandu. Komandas sastāvs ir palicis gandrīz nemainīgs, liepājniekus gaida tik pat grūta spēle kā sezonas sākumā, kad tika izcīnīta laimīga uzvara.

FK Liepāja pēdējās spēlēs sāk rādīt to sniegumu, kuru visi līdzjutēji gaidīja. Tika uzvarēta BFC Daugavpils komanda, kā arī Latvijas Kausa 1/8 finālā sagrauta otra Liepājas komanda FK 1625 Liepāja. Transfēru logā liepājnieki nav snauduši, bet papildinājušies ar pieredzējušiem aizsargiem, Pāvelu Mihadjuku un Denisu Ivanovu, kā arī Robertu Savaļnieku, Dmitriju Hmizu un Artūru Vaičuli. Komandu pametuši slovāks Ivans Peča, Japānis Keisuke Hoshino, kā arī Rīgas Daugava komandai izīrēts tika Emīls Knapšis.

FK Liepāja kapteinis Reinis Flaksis : „Nekādu gandarījumu tehniskā uzvara nedeva, vienīgi trīs punktus turnīra tabulā. Komandā ir atgriezusies tā pārliecība, kas ļāva izcīnīt uzvaras. Jaunie spēlētāji? Visi labi zināmi puiši ar kuriem vairāk vai mazāk visi ir spēlējuši kopā. Žēl, ka bija jādodas prom slovākam un japānim, bet tāds ir futbols, uzskatu, ka jaunpienācēji mūs padarīs tikai stiprākus. Viņu kvalitāti un pieredzi var redzēt treniņos un uz laukuma, prieks, ka mums ir pievienojušies šādi spēlētāji, no kuriem daudz ko var mācīties. Kas jāizdara, lai uzvarētu Skonto? Jāgūst par vieniem vārtiem vairāk, bet ja nopietni, tad pārliecība, komandas spēle un pašatdeve, ja tas viss būs, tad būs arī 3 punkti. ”

FOTO: Mārtiņš Sīlis