Pirmdien 28. jūlijā Ventspilī, FK Liepāja aizvadīs savu izbraukuma spēli Latvijas „SMSCredit.lv virslīgas” 2014. gada čempionātā. Spēles sākums 19:00 Ventspils Olimpiskā Centrā.

FK Ventspils pēdējās spēlēs ir atgriezusies pie uzvarām un zaudējumu sēriju ir noslēguši. Pēdējās divās spēlēs pārliecinošas uzvaras pār FS METTA/LU ar 3:0 un FC Jūrmala sagrauta ar 6:1. Tieši FK Ventspils bija vienīgā no Latvijas komandām, kas sevi cienīgi parādīja Eiropas kausos, divu spēļu summā ar 0:1 tika atzīts Zviedrijas Malmo komandas pārākums. Pēc šīm spēlēm ventspilnieki atgriezās pie virslīgas spēlēm un turpina cīņu par pirmo vietu turnīra tabulā. Šobrīd ar 44 punktiem 20 spēlēs ierindojas otrā vietā, atpaliekot no Skonto par 5 punktiem, bet ar spēli rezervē. FK Ventspils ļoti labi izmantoja transfēru logu, tika piesaistīti vairāki spēlētāji, viens no tiem bija arī liepājnieks Ģirts Karlsons. Ģ. Karlsons jau devās laukumā spēlē pret Zviedrijas komandu un visticamāk arī pret savu dzimtās pilsētas komandu arī būs starta vienpadsmitniekā.

FK Liepāja pēdējā spēlē piedzīvoja sauso zaudējumu pret līderiem Skonto futbolistiem, kas jau neilgā laikā ir piektais sausais zaudējums. FK Liepāja sāka rāpties ārā no zaudējumu bedres, bet atkal tika atmesti atpakaļ, skatāmā spēlē, kur vairāk uzbruka tieši FK Liepāja futbolisti, tika piedzīvots sāpīgs sausais zaudējums. Pagaidām komandai nevar palīdzēt D. Ivanovs, kurš treniņā guva savainojumu, bet pārējie spēlētāji ir gatavi doties laukumā Ventspilī. Šobrīd FK Liepāja turpina cīņu par labāko trijnieku turnīra tabulā, lai arī 22 spēlēs izcīnīti 37 punkti, kas dod piekto vietu turnīra tabulā, bet trešā vieta ir vien 3 punktu attālumā. Iepriekšējā spēlē nepiedalījās Māris Verpakovskis, kurš spēlē pret čempioniem, visticamāk būs pieteikumā.

FK Liepāja aizsargs Toms Mežs : „Uzskatu, ka FK Ventspils mums ir pa spēkam uzvarēt, ko pierādījām iepriekšējās tikšanās reizēs, mājās uzvarējām un viesos piekāpāmies ar 2:3. Ģirts Karlsons viņiem ir ļoti labs papildinājums, noteikti, ka viņš ļoti gribēs pret mums gūt vārtus, centīsimies, lai tas nenotiek. Pēdējā spēle pret Skonto man personīgi bija sliktākā sezonā, kā arī komandai nebija tā labākā. Zinām savas kļūdas esam tās izanalizējuši un turpinām trenēties un cīnīties par punktiem katrā spēlē. Sezonas sākuma bijām ļoti rezultatīvi, šobrīd treniņos aktīvi strādājam pie realizācijas, cenšamies atgūt vārtu garšu, kas bija mums iepriekš.”