Vienu dienu pirms Latvijas futbola virslīgas šodienas izbraukuma spēles ar FS “Metta/LU”, futbola klubs “Liepāja” preses konferencē informēja par līguma noslēgšanas detaļām ar centra aizsargu Denisu Ivanovu.

Preses konferencē piedalījās arī minerālmēslu ražotājas, SIA “NPK Expert” vadītājs Ģirts Cēlājs. Šis uzņēmums sponsorēja “Liepājas” divu paredzēto spēļu tiešraidi kanālā “TV6”, bet tagad ir kļuvis par Denisa Ivanova individuālo sponsoru, kas ļāva klubam noslēgt līgumu ar pieredzējušo un meistarīgo centra aizsargu. Māris Verpakovskis sacīja, ka viņaprāt šis ir pirmais individuālais līgums Latvijas futbola vēsturē, bet nākotnē klubs centīsies turpināt šādu praksi un piesaistīt individuālos sponsorus arī citiem spēlētājiem. Individuālā līguma dēļ D. Ivanovs būs “Liepājas” vienīgais spēlētājs, uz kura spēļu kreklu būs uzņēmuma “NPK Expert” logotips.

Kādreizējais “Liepājas metalurga” kapteinis un Latvijas izlases aizsargs liepājniekiem pievienojās virslīgas transfēru loga laikā jūlija beigās. Kājas pirksta lūzuma dēļ Dens līdz šim gan dzimtās pilsētas kluba sastāvā laukumā nav devies, viņa debija “Liepājas” rindās ir sagaidāma šodien Rīgā, preses konferencē solīja “Liepājas” galvenais treneris Viktors Dobrecovs, bet klātienē liepājnieki Denisa atgriešanos vārēs vērot 21. augusta mājas spēlē pret “Spartaku”. Ar Denisa piesaistīšanu “Liepājas” prezidents Māris Verpakovskis cer iegūt stabilitāti komandā. Ne tikai aizsardzībā, bet visā komandā. “Paldies Ģirtam Cēlājam par iespēju piesaistīt Denisu. Zinu, ka viņš mums palīdzēs līdz sezonas beigām pacīnīties par vietu Eirokausos,” sacīja Verpakovskis. Māris arī pavēstīja ziņu, kas pārsteidza pašu Denisu. Proti, otrdienas treniņā “Liepājas” kapteinis Reinis Flaksis sacījis treneriem, ka kapteiņa apsēju visvairāk ir pelnījis tieši D. Ivanovs, un, ka turpmāk šosezon Deniss šo apsēju arī
valkās.

Ģ.Cēlājs: “Mūsu uzņēmums ražo produkciju zālieniem, līdz ar to ir loģisks mūsu atbalsts futbolam. Uz Latvijas futbola skandālu fona Liepājas klubs izceļas ar to, ka spēcīgi domā par sportisko pusi un tas ir pats galvenais. Sasaistot mūsu ražoto preci ar ko esam atbalstījuši “Skonto” un “Liepājas metalurgu”, redzot kluba vadības komandu un treneru korpusu, mēs gribam atbalstīt futbolu. Dena atgriešanās ir ļoti svarīga un būtiska. Redzot komandu pirmajā sezonā atrodamies 5. vietā un to, ka turpat ir 3. vietā, es neteiktu, ka klubā ir kļūdas.”

Par kļūdām Ģirts Cēlājs runāja atbildot uz Māra Verpakovska un Viktora Dobrecova paškritiku, atzīstot gan kluba vadītāju, gan galvenā trenera kļūdas “Liepājas” pirmajā sezonā, kas ir pirmā sezona savā amatā arī abiem kādreizējiem uzbrucējiem. Māris atzina, ka varētu vēlēties kluba sekmīgāku darbību piesaistot skatītājus, kuru nav tik daudz cik cerēts. Savukārt Viktors runāja par savu pieredzes trūkumu: “Varbūt kaut kas tika palaists vaļīgāk, bet kaut kā tieši pretēji – bija pārāk daudz. Es runāju par fiziskajām slodzēm. Tagad meklējam un atrodam pareizos risinājumus. Cerams, ka šosezon viss būs salikts pa plauktiņiem un nākošgad visu skaidri zināsim sportiskajā ziņā.”

Jautāts par “Liepājas” iespējamo atbalstīšanu arī nākotnē, “NPK Expert” vadītājs sacīja: “Jo labāki būs rezultāti, jo ar lielāku prieku iesaistīsimies atbalstīšanā. Minerālmēslu ražošana ir kā radīta futbola atbalstīšanai, jo pateicoties mūsu produkcijai top laukumi. Protams, liels jautājums ir Krievijas krīzes priekšvakars. Visticamāk, ka tieši tas izšķirs mūsu atbalsta apjomu futbolam, bet noteikti – kamēr būs šāds treneru un vadības korpuss, mēs Liepājas futbolu atbalstīsim.

Ne klubs, ne uzņēmums neatklāj Denisa Ivanova sponsorēšanas līguma summu, noslēpumainību pamatojot ar kluba un spēlētāja līguma konfidencialitātes punktiem.

autors : Kurzemes Vārds