SMScredit.lv Virslīgas spēlē “Liepāja” vārtu momentiem bagātā spēlē ar 2:0 pieveica turnīra priekšpēdējās vietas īpašnieci “Metta”/LU. Abi vārti tika gūti otrā puslaika otrajā pusē (to paveica Valērijs Afanasjevs un Toms Gucs), bet pirmajā puslaikā abas komandas izniekoja ļoti daudzas iespējas raidīt bumbu vārtos.

“Liepājas” sastāvā savu pirmo spēli pēc atgriešanās no ārzemēm aizvadīja Deniss Ivanovs, kurš iecelts arī komandas kapteiņa godā. Viņš centās palīdzēt “Liepājai” atgūties no pēdējā laika neveiksmēm, jo zaudējumi ciesti septiņās no pēdējām deviņām spēlēm. Mājinieces “Metta”/LU sākumsastāvā, salīdzinot ar iepriekšējo spēli, bija tikai viena izmaiņa, proti, Parfjonova vietā devās Artūrs Pallo.

“Mettai” šosezon vairākas reizes liktenīgs izvērsies pats spēles sākums, kad ātri ielaisti vārti, taču šoreiz pirmā izdevība radās tieši Virslīgas devītās vietas īpašniecei. Pēc tam gan “Liepāja” pārņēma iniciatīvu, un desmitajā minūtē ļoti tuvu vārtu guvumam bija Dāvis Ikaunieks.
Drīz vien izrādījās, ka vārdi “ļoti tuvu vārtu guvumam” nebūs oriģināli, jo tos varēja izteikt ik pēc pāris minūtēm. Te pa vārtu stabu sita Jānis Ikaunieks, te tukšā vārtu stūrī netrāpīja Dāvis, te viņa sitienu neticamā veidā izvilka “Mettas” vārtsargs Oskars Darģis. Puslaika vidū divas labas iespējas radās mājiniekiem, taču jau atkal sanāca vien “tuvu vārtu guvumam” – Gata Kalniņa izgājienu viens pret viens novērsa Vaičulis, bet Edgars Vardanjans pārsita pāri jau pilnīgi tukšiem vārtiem.

Pēc tam “Mettai” daudz iespēju vairs nebija, taču savas izdevības ļoti izšķērdīgi izniekoja liepājnieki. Kā lai šeit neatminas trenera Viktora Dobrecova vārdus par Dāvja Ikaunieka neveiksmēm uzbrukumā un to, ka arī ar baznīcu jau ir par maz. “Liepājai” neveicās arī otrā puslaika sākumā, kad pēc centrējumā sitiens tukšā vārtu stūrī pamanījās atsisties pret pārliktni. Šo sitienu izdarīja D. Ikaunieka vietā nākušais Toms Gucs, taču šī maiņa tomēr izrādījās laimi nesoša.
“Sausais periods” beidzās 71. minūtē, kad pēc diskutabli piešķirta soda sitiena perfekti pāri mūrītim bumbu pārcēla Valērijs Afanasjevs, panākot 1:0. Pēc tam “Liepāja” nedaudz piebremzēja, taču “Mettai” neatradās spēki un varēšana, lai izveidotu bīstamus uzbrukumus, un tās vilšanās par izlaisto neizšķirtu bija skaidri manāma. Lielisku individuālo meistarību nodemonstrēja Gucs, aizlaužoties līdz mājinieku soda laukumam, taču viņa sitienu atvairīja Darģis. 89. minūtē gan Darģis bija bezspēcīgs, un Gucs izgājienā viens pret vienu panāca 2:0.
Interesanti, ka “Metta”/LU šajā spēlē neveica nevienu maiņu, taču no kārtējā zaudējuma šāda taktika neglāba. “Liepāja” tikmēr saglabā piekto vietu kopvērtējumā.

autors: sportacentrs.com
FOTO : Mārtiņš Sīlis