FK Liepāja pēc ilgākas pauzes atgriezīsies savā laukumā, lai 20.septembrī, sestdienā, pulksten 16.00 uzņemtu BFC Daugavpils futbolistus.

Spēle būs īpaša ar to, ka FK Liepāja visus ienākumus no spēles ziedos Liepājas Bērnu namam bērnu rotaļu laukuma izveidei. FK Liepāja aicina atbalstīt Liepājas Bērnu nama bērnus, gan iegādājoties biļeti uz spēli, gan līdzi atnesot rotaļlietas, piederumus skolai, kā arī citas noderīgas lietas, kas vēlāk sadarbībā ar Liepājas domes Sociālo dienestu tiks nodotas Bērnu nama bērniem un trūcīgām ģimenēm.

FK Liepāja prezidents Māris Verpakovskis: „Ir ļoti liels prieks par šādu kampaņu. Turpmāk piekopsim katru sezonu, kādas spēles ienākumus ziedot labdarībai. Gaidām stadionā atbalstītājus, atnākot jūs būsiet daļa, kas palīdz tiem, kam visvairāk to vajag. Kā arī atnākot uz spēli jūs atbalstīsiet futbolistus atlikušajās tik ļoti svarīgajās spēlēs. Esam atsaucīgi, lai labie darbi notiktu vēl vairāk.”

„Sports un labdarība nereti iet roku rokā, tādēļ man prieks, ka arī futbola klubs „Liepāja” nāca ar šādu iniciatīvu palīdzēt Liepājas bērniem. Tā mums visiem ir lieliska iespēja atbalstīt gan mūsu pilsētas futbola klubu, apmeklējot tā spēli, gan arī palīdzēt tiem Liepājas bērniem, kam šāds atbalsts šodien ir ļoti nepieciešams,” norāda Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks, kurš arī paudis gatavību iesaistīties labdarības projektā.

Atgādināsim, ka futbola klubs „Liepāja” kopā ar Liepājas mēru Uldi Sesku 26.augustā pieņēma „ALS ice bucket challenge” jeb Amiotrofiskās laterālās sklerozes ledus spaiņa izaicinājumu un publiski aplējās ar ledus aukstu ūdeni. Kā zināms, šī akcija pasaulē ir aizsākusies ar mērķi palīdzēt cīņā ar smago slimību, taču tās galvenais mērķis ir rosināt sabiedrību uz labdarību. Liepājas futbolisti kā savu labdarības projektu izvēlējās atbalstu Liepājas Bērnu nama audzēkņiem rotaļu laukuma izveidei, iesaistot arī nākamās mājas spēles 20.septembrī skatītājus un komandas līdzjutējus.

Visā pasaulē popularitāti ieguvušās labdarības akcijas noteikumi paredz, ka tie, kas izaicinājumu pieņēmuši un izpildījuši, izvēlas tālāk atkal nominēt jaunus šī uzdevuma veicējus, tādēļ futbolisti kā nākamos izaicināja basketbola klubu „Liepāja/Triobet” un florbola klubu „Kurši”, savukārt U. Sesks uz identisku rīcību izaicināja Ventspils mēru Aivaru Lembergu, kurš izaicinājumu jau pieņēmis.
FK Liepāja aicina būt atsaucīgiem, ierasties uz spēli sestdien un padarīt šo dienu par prieka pilnu bērniem, kuriem, tas ir visvairāk vajadzīgs.
Mēs kopā varam izdarīt tik daudz, palīdzēsim padarīt Liepājas nākotni gaišāku!

Video no M.Verpakovska, FK „Liepāja” komandas un Liepājas domes priekšsēdētāja U.Seska dalības „IceBucketChallenge” akcijā: https://www.youtube.com/watch?v=upAL0npZrgI