Pirms spēles bija liela ažiotāža ar gaidāmo spēli, jo pēdējo reizi savā starpā sezonā tikās abas spēcīgākās Kurzemes komandas. Šoreiz spēles uzvarētājs netika noskaidrots, ļoti interesantā un aizraujošā spēlē fiksēts neizšķirts 1:1.

Spēles pirmā puslaikā, labāk laukumā darbojās mājinieki FK Liepāja spēlētāji, kuri arī vairākkārtīgi izveidoja bīstamus momentus pie pretinieku vārtiem. Lai arī FK Ventspils ir līderi turnīra tabulā, mājinieki FK Liepāja neizrādīja nekādu bijību, bet tieši otrādi centās kontrolēt spēles gaitu. Ļoti labā sitiena izdevībā nonāca gan Cristian Damian Torres, gan Māris Verpakovskis, taču abiem ne reizes neizdevās atklāt spēles rezultātu. Abas komandas rādīja ļoti skaistu futbolu, bija redzams, ka abām šie 3 punkti ir ļoti svarīgi turnīra, ne velti visas spēles laikā tika parādīti 9 brīdinājumi, no tiem tikai 3 pirmā puslaikā. Pēc spēlētām 45 minūtēm rezultāts nemainīgs 0:0.

Otrā puslaikā FK Liepāja galvenais treneris veica uzreiz divas maiņas, laukumā nāca Dāvis Ikaunieks un Roberts Savaļnieks, nomainot attiecīgi Iļju Šadčinu un Tomu Gucu. Spēles temps vēl aizvien bija ļoti augsts abu komandu izpildījumā, bet lēnām sāka aktivizēties viesu komandā, kura vairākas reizes ļoti bīstami uzbrukuma un 59.minūtē tas deva rezultātu 1:0, kad precīzs bija Simonas Paulius. FK Liepāja pēc zaudētiem vārtiem neapjuka, bet turpināja spēlēt savu spēli, jau pēc 7 minūtēm savus 19 vārtus virslīgā guva Jānis Ikaunieks, izlīdzinot rezultātu 1:1. Turpinājumā abas komandas centās izraut uzvaru, taču rezultāts nemainījās. Spēle noslēdzās 1:1. Nākamā mājas spēle jau 4.oktobrī, sestdien, kad uzņemsim FC Jūrmala futbolistus.

Pēc spēles preses konferencē FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs : „Liels paldies par spēli pretiniekiem. Prieks par lielo skatītāju atbalstu. Centāmies šodien spēlēt ar mazajiem uzbrucējiem un spēlēt ar piespēlēm pa zemi, tādēļ arī laukumā no pirmās minūtes sūtīju Māri Verpakovski. Paldies visiem, kas ieradās sajūtas bija gandrīz kā „Old Traford” stadionā.”

FK Ventspils galvenais treneris Jurģis Pučinskis : „Lieliska atmosfēra, tiešām patīkami spēlēt šādās spēlēs, lai arī lielais cilvēku pūlis bija pret mums, bet bija ļoti patīkami spēlēt šādu atbalstītāju priekšā. Devāmies šodien pēc trīs punktiem, bet tos neizcīnījām, pēc spēles varu teikt, ka iznākums ir godīgs un šodien laukumā abas komandas rādīja ļoti labu sniegumu.”