Sestdien, 4.oktobrī, stadionā „Daugava” , 17:00 FK Liepāja aizvadīs vienu no savām pēdējām mājas spēlēm sezonā, uzņemot FC Jūrmala futbolistus.

FK Liepāja iepriekšējā kārtā ļoti interesantā spēlē atņēma punktus čempionāta līderiem FK Ventspils futbolistiem, taču konkurenti cīņā par trijnieku izcīnīja uzvaras, tādēļ vēl aizvien liepājnieki atrodas 5.vietā turnīra tabulā ar 53 punktiem un no trešās vietas šķir 6 punkti. Iespējas vēl pakāpties ir un liepājnieki centīsies tās izmantot. FK Liepāja trenējas pilnā sastāvā, atgriezies treniņos no ilgākas pauzes ir Valērijs Afanasjevs, bet vēl nav skaidri zināms vai palīdzēs komandai gaidāmajā spēlē.

FC Jūrmala visu sezonu spēja izcīnīt tikai vienu uzvaru, bet iepriekšējā kārtā, ļoti svarīgā spēlē pret FS METTA/LU izcīnīja otro uzvaru sezonā un turpina cīņu par pirmspēdējo vietu, lai nebūtu automātiski jāatvadās no virslīgas, bet notiktu pārspēles par vietu virslīgā. Šobrīd ja sezona beigtos, tad FS METTA/LU cīnītos pārspēlēs, bet FC Jūrmala atvadītos no virslīgas. Sezonas beigās būs interesanta cīņa ne tikai turnīra augšgalā, bet arī lejasgalā, jo cīņa par pirms pēdējo vietu būs spraiga, komandas šķir tikai 2 punkti. Ja skatās uz atlikušām spēlēm tad FC Jūrmala ir mazliet komfortablākā pozīcijā, jo vēl no atlikušām spēlēm ir iespēja izcīnīt uzvaru. FS METTA/LU būs jāizdara vairāk nekā, tas ir izdevies līdz šim, jāuzvar, kāda no komandām, kuru nav izdevies šinī sezonā pārspēt.

FK Liepāja pussargs Roberts Savaļnieks : „Spēle ļoti svarīga, savu skatītāju priekšā vēlamies vienmēr uzvarēt. Protams, ka tas ir zināms, ka viņi ir pēdējā vietā, bet sezonas beigās pretinieki rāda atzīstamu sniegumu, viņiem ļoti vajag punktus, lai neizkristu no virslīgas. Spēle būs grūta un ar to ir jārēķinās, bet iesim laukumā un parādīsim, ka esam spēcīgāki un iegūsim trīs punktus. Komandā visi jūtas labi, pēc uzvaras pār Skonto un FK Ventspils neizšķirtu ir pārliecība, ka varam uzvarēt jeb kuru pretinieku.”

FOTO : Mārtiņš Sīlis