SMScredit.lv Virslīgā uz bronzas godalgām turpina pretendēt “Liepāja”, kas izbraukumā apspēlēja Rīgas “Daugavu” (4:2) un pēdējās piecās spēlēs izcīnījusi 13 no 15 iespējamajiem punktiem. Pirmos divus vārtus liepājnieku labā guva Jānis Ikaunieks, kurš Vladislavu Gutkovski snaiperu sarakstā apsteidz jau par četrām bumbām, bet Kristians Torress atzīmējās ar vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Rīgas “Daugavai” šajā spēlē pamatsastāvā bija četras izmaiņas. Vārtos Roberta Ozola vietā atgriezās Jānis Krūmiņš, bet Aleksu Regžu, Emanuelu Mendī (abiem diskvalifikācijas) un Aurimu Kuči aizstāja Ģedrus Tomkevičs, no “Liepājas” īrētais Emīls Knapšis un Vitors Flora. Kurzemniekiem bija tikai viena izmaiņa – Reinis Flaksis aizstāja Iļju Šadčinu.

Pirmā reālā vārtu gūšanas iespēja bija mājiniekiem, kad 17. minūtē Kristaps Blanks ar labo kāju soda laukumā apstrādāja piespēli pa gaisu, taču ar kreiso kāju no izdevīgas pozīcijas trieca bumbu pāri mērķim. Liepājniekiem bija daudz potenciālu cerīgu uzbrukumu, kurus neizdevās noslēgt ar bīstamiem sitieniem, toties 35. minūtē viesi pusātrā pretuzbrukumā atklāja rezultātu.

Bumba pēc piespēles no aizsarga kājas atleca pie Jāņa Ikaunieka, kurš izdevību nepalaida garām un guva jau septītos vārtus pēdējās četrās Virslīgas spēlēs (1:0). Rīgas “Daugavai” nebija ilgi jāmeklē kabatā pēc atbildes – 37. minūtē Ivars Caune nereaģēja uz mājinieka kritienu soda laukumā, bet nākamajā minūtē Flora no vārtu priekšas nespēja trāpīt vārtu rāmī.

Puslaika pašā izskaņā “Liepāja” vēl vienā pretuzbrukumā dubultoja savu pārsvaru. Kristians Torress nospēlēja nesavtīgi un sitiena vietā izdarīja piespēli, ļaujot Jānim Ikauniekam raidīt bumbu Krūmiņa pamestajos vārtos (2:0). Bez vārtu guvuma argentīnietis gan nepalika – 51. minūtē Torress saņēma bumbu no Antona Tumanova, izkārtoja sev sitiena pozīciju un no soda laukuma stūra neatvairāmi trieca apaļo priekšmetu pašā tālajā vārtu stūrī (3:0).

Varēja šķist, ka spēles liktenis jau bija izšķirts, taču jau pēc četrām minūtēm rezultāta tablo vēstīja vairs tikai par 2:3. Jau nākamajā minūtē pēc Torresa vārtiem izcēlās arī Rīgas “Daugavas” dienvidamerikānis. Bumba pēc rikošeta soda laukumā nokļuva pie Floras, un brazīlietis, sitot garām Denisam Ivanovam un Artūram Vaičulim, trāpīja tālajā apakšējā stūrī (1:3). Savukārt 55. minūtē fantastiskus vārtus ar tiešo brīvsitienu guva rīdzinieku kapteinis Mants Savens, kurš no 30 metriem ielika bumbu pašā vārtu devītniekā (2:3).

62. minūtē rīdzinieki izdarīja uzreiz divas spēlētāju maiņas, un laukumā pēc gandrīz septiņu mēnešu pārtraukuma atgriezās savainojumu izārstējušais Gļebs Kļuškins. Tuvāk vārtu guvumam gan bija “Liepāja”, kas izšķērdēja trīs teicamas izdevības, bet 74. minūtē tomēr atjaunoja divu vārtu starpību. Torress piespēlēja Kristapam Grebim, un bijušais Rīgas “Daugavas” uzbrucējs no soda laukuma pusapļa precīzi trāpīja apakšējā vārtu stūrī (4:2).

autors: sportacentrs.com
FOTO : Mārtiņš Sīlis