Pirms spēles abas komandas bija tikušās trīs reizes un visas reizes spēcīgāki bija FK Liepāja futbolisti. FK Liepāja ar 59 punktiem 33 spēlēs atradās 5.vietā turnīra tabula, ar labām iespējām pacīnīties par trešo vietu, jo no tās šķīra tikai 3 punkti. Pretiniekiem FS METTA/LU atrodas diezgan stabilā 9.vietā turnīra tabulā, augstāk pakāpties nav iespējams, bet 10. vietā esošā FC Jūrmala atpaliek par 6 punktiem, 3 kārtas pirms sezonas beigām.

Spēle iesākās diezgan mierīgi, abas komandas spēlēja disciplinēti, bet izcēlās ar vairākiem tehniskiem brāķiem. Iespējams pie vainas bija vēsie laika apstākļi, kas arī atspoguļojās tribīnēs – 350 apmeklētāji, vismazāk no visām mājas spēlēm sezonā. Rezultātu atklāja FK Liepāja, kad 35.minūtē Cristian Damian Torres izvirzīja izcilā pozīcijā Dāvi Ikaunieku, kurš bija precīzs, 1:0. Pēc gūtiem vārtiem liepājnieki aktivizējās, bet viesi spēja atbildēt tikai ar dažiem bīstamiem pretuzbrukumiem.

Otrais puslaiks iesākās nedaudz aktīvāk, bet vēl aizvien abas komandas spēlēja diezgan pasīvu futbolu. Bumbas kontrolē pārliecinoši dominēja FK Liepāja, vairāki bīstami uzbrukumi un lieliskas iespējas gūt vārtus tika izšķērdētas. Pretiniekiem otrā puslaikā neizdevās nekas no iecerēta, lai arī centās spēlēt pretuzbrukumos, viss aprāvās jau laukuma vidusdaļā. FK Liepāja turpināja spiedienu uz viesu vārtiem, līdz brīdim, kad FS METTA/LU neizturēja, 85.minūtē uz maiņu nākušais Valērijs Afanasjevs guva komandas otros vārtus spēlē. Spēle noslēdzās 2:0 un liepājnieki turpina cīņu par labāko trijnieku. Nākamā spēle 1.novembrī, kad savu skatītāju priekšā uzņems Daugavpils Daugava futbolistus.

Pēc spēles preses konferencē FK Liepāja galvenais treneris Viktors Dobrecovs : „Paldies puišiem par uzvaru, sākumā iznācām laukumā domājām, ka uzvara atnāks pati, bet tā nenotiek futbolā. Uzdevumu ātri gūt vārtus neizdevās. Sarežģīti bija spēlēt uz cieta laukuma, bet labi, ka guvām vārtus. ”
FS METTA/LU galvenais treneris Andris Riherts : „Liepājnieki uzvarēja pelnīti, nav mums tā pārliecība, kas ir FK Liepāja, jo jau ilgi uzvaras nav izcīnītas. Liepājnieki spēlē ar pārliecību, kas arī pierādījās šinī spēlē. Paldies puišiem, ka rāda raksturu visās spēlēs un nenokar galvas.”