“SyinotTip” Latvijas futbola Virslīgas 13. kārtas spēlē šovakar “Liepāja/Mogo” savā laukumā izšķērdēja daudz vārtu gūšanas izdevību, bet spēles kompensācijas laikā ielaida vārtus un cīnījās neizšķirti 1:1 ar Jūrmalas “Spartaku”.

Pirmās vārtu gūšanas iespējas radās liepājniekiem – 8. minūtē vispirms pēc Jāņa Ikaunieka sitiena vārtu tuvajā stūrī viesus izglāba vārtsargs Jevgeņijs Nerugals, bet pēc brīža nedaudz garām vārtiem aizsita Dmitrijs Hmizs. Vēl pēc astoņām minūtēm Ikauniekam bija vēl viena laba iespēja – uzņēmis augstu piespēli un labi apstrādājis bumbu, viņš izdarīja sitienu, taču bumba aizripoja garām vārtu stabam.

Pirmā puslaika vidū nepatīkamu savainojumu guva Mārcis Ošs, kuram Dmitrijs Hmizs ar elkoni pārsita uzaci, izraisot diezgan stipru asiņošanu. Tuvojoties puslaika beigām, „Liepājas/Mogo” kapteinim Ikauniekam radās vēl viena izdevība atklāt rezultātu, taču arī pēc sitiena ar galvu bumba lidoja garām vārtiem.

Pārtraukumā notika viena spēlētāju maiņa, Ģirtam Karlsonam nākot laukumā Vernera Apiņa vietā, bet otrā puslaika pašā sākumā laukuma saimniekiem bija teicama iespēja beidzot izvirzīties vadībā. Pēc Kristera Tobera piespēles soda laukumā bumbu uztvēra Leonels Strumija, taču viņa sitienu pēdējā brīdī paspēja bloķēt jūrmalnieku kapteinis Aleksandrs Kosoričs.

Spēles 63. minūtē labs sitiens ar galvu padevās Hmizam, bet „Spartaka” komandu jau ne pirmoreiz glāba vārtsargs Nerugals. Tam sekoja stūra sitiens, pēc kura pa vārtu tīklu no ārpuses trāpīja Ikaunieks. Dažas minūtes vēlāk jūrmalnieku soda laukumā ielauzās Mārtiņš Ķigurs, kurš pēc sadursmes krita, tomēr tiesnesis 11 metru soda sitienu nepiešķīra.

Tuvojoties spēles beigām, „Liepājas/Mogo” uzbrukumi neapsīka. 80. minūtē kārtējā teicamā izdevība bija Ikauniekam, taču pēc viņa sitiena ar galvu viesus no vārtu zaudējuma atkal izglāba Nerugals. Tomēr četras minūtes vēlāk pēc Strumijas reida un centrējuma Kosoričs divcīņā ar Karlsonu ieraidīja bumbu savos vārtos – 1:0. Ritēja jau kompensācijas laika pēdējā minūte, kad liepājnieku soda laukumā ierāvās Jevgeņijs Kobzars, saņēma piespēli no komandas biedra un pārspēja “Liepājas/Mogo” armēņu vārtsargu Arsenu Beglarjanu – 1:1.

Liepāja/Mogo – Jūrmalas Spartaks 1:1 (0:0)
Vārti: Kosoričs 84’ (s.v.) – Kobzers 90+3′.
Brīdinājumi: Hmizs 28’, Keitā 65’ – I. Stuglis 85’, Ošs 90+3′.
Liepāja/Mogo: Beglarjans, Apiņš (Karlsons 46’), Ikaunieks (K), Hmizs (Torress 74’), El Hadži, Ķigurs, Tobers, Keitā, Kozlovs, Jurkovskis, Strumija.
Spartaks: Nerugals, Freimanis, Šlampe, Agirre (Svārups 61’), Malejevs, I. Stuglis (Smits 86’), Kosoričs (K), Kobzars, Davidovs (Dmitrijevs 59’), Višņakovs, Ošs.
Galvenais tiesnesis: Aleksandrs Golubevs.

 

Autors : sportacentrs.com

Foto : Mārtiņš Sīlis