“SyinotTip” Latvijas futbola virslīgas 16. spēļu kārtā, par spīti spēlēšanai mazākumā, graujošu uzvaru izcīnīja “Liepāja/Mogo”, ar rezultātu 6:2 sakaujot turnīra pastarīti “Valmiera Glass/ViA”. Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Ģirts Karlsons.

Spēle sākās ar negaidītu pavērsienu. Mača otrajā minūtē Alvis Jaunzems veica slalomu starp trīs liepājnieku spēlētājiem un ielauzās soda laukumā, no kura raidīja bumbu vārtu labajā stūrī. Līdz ar to Latvijas U19 izlases futbolists guva savus pirmos vārtus Virslīgā un atklāja spēles rezultātu par labu valmieriešiem – 1:0. Liepājnieki savus uzbrukumus centās veidot ar centrējumiem no flangiem, bet otrajā stāvā pie sitieniem Kurzemes komandai tikt neizdevās. Vārtus valmierieši daļēji atveda paši sev. Pēc viena no augstajiem centrējumiem bumba nonāca pie Mada Miķelsona, kuram bija visai vienkāršs uzdevums izsist bumbu no sava soda laukuma. Tomēr malējais aizsargs netrāpīja pa bumbu un tā nonāca pa sitienam “Liepājas/Mogo” leģionāram Sejdinam Keitam, kurš raidīja bumbu Elvja Arnava sargātajos vārtos. Līdz ar to pēc nospēlētām desmit minūtēm uz rezultāta tablo bija līdzsvars – 1:1.

Mača 17. minūtē pavisam tuvu vadības pārņemšanai bija liepājnieki. Pēc Raivja Jurkovska centrējuma Ģirts Karlsons ar galvu raidīja sitienu pa vārtu stabu. Bumba palika liepājniekiem un vēlreiz tika izspēlēta tāda pati kombinācija, bet šoreiz Karlsona sitienu ar galvu atvairīja valmieriešu vārtu vīrs. Vārtu guvums brieda un bez tā mājinieku komanda nepalika. Vladimirs Kamešs ar individuālu meistarību ielauzās soda laukumā, liekot vārtsargam iziet pretī uzbrucējam. Kamešs nebija skops un atspēlēja bumbu Karlsonam, kuram atlika to raidīt praktiski tukšos vārtos. Tādējādi vēl pirms mača 20. minūtes rezultāts kļuva 2:1 par labu “Liepājai/Mogo”. Neilgu brīdi vēlāk Kristians Toress izniekoja lielisku iespēju palielināt starpību, no soda laukuma kreisās puses sitot bumbu garām vārtiem. Mačam sasniedzot pusstundas atzīmi, Jānis Ikaunieks ielauzās soda laukuma labajā malā, noguldot uz zālāja trīs pretinieku spēlētājus. Ikauniekam pavērās netraucēts sitiens vārtos, ko “Liepājas/Mogo” līderis realizēja. Tādējādi savā pirmajā spēlē pēc traumas sadziedēšanas Ikaunieks izcēlās ar gūtiem vārtiem, sezonas rezultatīvāko spēlētāju sarakstā nostājās līdzās Aleksejam Višņakovam un Maksimam Marusičam.

 

 

Līdz trīs vārtu pārsvaram liepājnieki rezultātu varēja palielināt pēc stūra sitiena, bet Gejs ar galvu sita garām vārtiem. Tomēr bez ceturtajiem vārtiem Kurzemes komanda nepalika. Jau ritot pirmā puslaika pēdējām minūtēm Kameša piespēli nespēja pārtvart Arnavs un bumba nonāca pie Ikaunieka, kurš viegli guva savus otros vārtus šajā spēlē un kopumā devītos sezonā. Līdz ar to lielajā pārtaukumā “Liepāja/Mogo” devās ar 4:1 vadību.

Ar otrā puslaika sākumu Nikolajs Trubačovs veica divas spēlētāju maiņas, tādējādi uz visu atlikušo spēles daļu atstājot sevi bez iespējām variēt ar sastāvu. Tomēr Zviedrijas leģionāra Rikardo Greja iesaistīšana spēlē deva valmieriešiem jūtamu ieguvumu uz rezultāta tablo. Pēc tiešā brīvsitiena un Nika Savaļnieka cīņas soda laukumā bumba nonāca pie zviedru futbolista, kurš to šāva vārtos, samazinot valmieriešu deficītu līdz 2:4. Pēc zaudētajiem vārtiem pa nerviem uzdeva Vladimiram Kamešam, kurš tīši uzkāpa virsū Ulvim Bērziņam, saņemot sarkano kartīti un atstājot mājiniekus skaitliskajā mazākumā.

 

Par spīti spēlētāja trūkumam laukumā, “Liepāja/Mogo” turpināja aktīvi apdraudēt “Valmiera Glass/ViA” vārtus, taču līdz izcilam vārtu gūšanas momentam Tamaza Pertijas padotie nenonāca. Vidzemes komandas futbolisti salīdzinoši vairāk sāka kontrolēt bumbu, taču liepājnieki akurāti spēlēja aizsardzībā. Cerības uz savu otro vārtu guvumu bija Alvim Jaunzemam, bet viņa izrāvienu pret vārtiem meistarīgi apturēja piedzējušais aizsargs Deniss Ivanovs. Pēdējās cerības uz izglābšanos valmierieši zaudēja desmit minūtes pirms spēles beigām. Valmieriešiem iekrītot pretuzbrukumā, Karlsons nokārtoja savus otros vārtus spēlē un panāca rezultātu 5:2. Mača pēdējo maiņu liepājnieki izmantoja. lai laukumā sūtītu Jāni Krautmani, kuram tā kļuva par Virslīgas debiju. Spēles noslēgumā “Valmiera Glass/ViA” futbolistiem pietrūka spēks, lai noorganizētu vēl vien vārtu guvumu. Savukārt “Liepāja/Mogo” ar pieciem gūtiem vārtiem nebija gana un pirms spēles beigu signāla Karlsons ar galvu raidīja vārtos savu trešo sitienu šajā spēlē. noformējot sev “hat-trick”. Līdz ar to liepājnieki guva graujošu uzvaru ar rezultātu 6:2.

Liepāja/Mogo – Valmiera Glass/ViA 5:2 (4:1)
Vārti: Keita 11′, Karlsons 19′, 79′, 90’+3, Ikaunieks 31′, 45’+1 – A.Jaunzems 2′, Grejs 54′
Noraidījumi: Kamešs
Brīdinājumi: Hmizs, Gejs – Bankvas, Bērziņš
Liepāja/Mogo: Begalrjans, Ivanovs, Gejs, Keita, Hmizs (Teidi 60′), Strumia (Krautmanis 81′), Jurkovskis, Toress (Kozlovs 65′), Ikaunieks, Kamešs, Karlsons
Valmiera Glass/ViA: Arnavs, Cipe, Bakmazs, Bankavs, Miķelsons (Taulavičus 46′), Bērziņš, Ērglis (Sietinsons 34′), V.Jaunzems, Vagančuks (Grejs 46′), A.Jaunzems, Savaļnieks
Galvenais tiesnesis: Dmitrijs Naļivaiko

autors : sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis