Svētdien, 29.jūlijā 17:00, stadionā “Daugava” SynotTip futbola virslīgas ietvaros FK Liepāja/Mogo uzņems Valmiera Glass/ViA.

Pēdējo spēli liepājnieki virslīgā aizvadīja gandrīz pirms mēneša, kad tikai spēles izskaņā zaudējot vārtus tika spēlēts neizšķirti pret Jūrmalas Spartaks. Pēc šīs spēles FK Liepāja/Mogo startēja Eiropas līgas kvalifikācijā, kur divu spēļu summā tika zaudēts BK Hacken 2:4, jau pirmajā spēlē mājās zaudējot 0:3 izredzes kvalificēties uz nākamo kārtu bija smagi iedragātas.

Pēc pēdējās spēles Latvijas čempionātā, komandā ir vairākas izmaiņas, pievienojušies tādi spēletāji Kamešs, Punculs, Nigērijas leģionārs, kurš vairākas sezonas aizvadījis Gruzijā, Benjamin Opeyemi Teidi, kas spēlē balsta pussarga pozīcijā un sastādīs konkurenci Hmizam ar Strumiju.

Liepājnieki šobrīd atrodas tikai 5.vietā turnīra tabulā, bet ar labām iespējām pakāpties augstāk, 13 spēlēs iekrāti 25 punkti, bet 2.vietā esošā FK Ventspils spējusi savākt 28 punktus 15 spēlēs. Cīņa par labāko trijnieku ir ļoti blīva, vienīgi nelielā atrāvienā atrodas RFS, kas jau kādu laiku ir līderu godā un turpina savu uzvaru sēriju, šobrīd 14 spēlēs 37 punkti.

Valmiera Glass/ViA vēl aizvien nav sajutuši uzvaras garšu, lai arī vairākas spēles cīnījušies kā līdzīgs ar līdzīgu ar pretiniekiem, vienmēr mazliet pietrūkst veiksmes vai vīrišķības, lai novestu spēli līdz pozitīvam rezultātam, pagaidām 15 spēlēs 2 punkti, bet skatoties tabulā, tad kārotā 7.vieta, kas nozīmē automātisku neizkrišanu no virslīgas, ir tikai 2 punktu attālumā. 15 spēlēs Valmieras futbolisti guvuši vien 12 vārtus, kas nav nekas iepriecinošs, vienīgi FK METTA/LU ir guvusi mazāk 9, izcelt kādu no komandas, kā izteiktu līderi vārtu guvumos arī nav iespējams, vairāki spēlētāji guvuši pa 2 vārtiem, bet tāds, kurš būtu jaizceļ, pagaidām nav.

Protams, komandas līderi ir pieredzējušie Gatis Kalniņš un Niks Savaļnieks, kuri ne reizi vien savā karjerā ir pierādījuši, ka var būt līderi un spēj vilkt komandu, vai šī spēle būs tā, kurā viņi to darīs un beidzot izcīnīs uzvaru, to redzēsim drīz. Valmiera Glass/ViA pozitīvs spēles iznākums būs arī, tad ja tiks no Liepājas aizvests kaut punkts, bet arī tas būs ļoti grūti izdarāms, sezonā tikušies divas reizes ar liepājniekiem, piedzīvoti 2 zaudējumi ar vārtu attiecību 0:6.

 

autors : fkliepaja.lv