Sestdien, 1.septembrī, SynotTip futbola virslīgas 20.kārtas spēlē FK Liepāja/Mogo izbraukumā tiksies ar pašreizējiem Latvijas čempioniem Jūrmalas Spartaks, spēles sākums 16:00.

Liepājniekiem šobrīd neklājas viegli, pēdējās spēlēs netiek rādīts tas sniegums kuru vēlētos redzēt gan treneri, gan atbalstītāji. Iepriekšējā kārtā piedzīvotais zaudējums pret Riga FC 0:1 bija jau 4 zaudējums ar identisku rezultātu pēdējās 5 spēlēs, vienīgā uzvara izcīnīta pret FK Jelgava, kad izbraukumā tika pārspēta 2:0.

FK Liepāja/Mogo 18 spēlēs iekrājuši 31 punktu, kas dod tikai 5.vietu turnīra tabulā, no līderiem jau atpaliekot par 12 punktiem. Tikai paši lielākie optimisti vēl cer uz liepājnieku iespēju izcīnīt čempionu titulu, bet kamēr šī cerība ir iespējama, tikmēr liepājnieki darīs visu, lai to izdarītu. 4.vietā esošie Jūrmalas Spartaks tik pat spēlēs iekrājuši 32 punktus, kas nozīmē, ka gaidāmās spēles cena ir ļoti augsta, to pat var dēvēt par sešu punktu spēli, uzvaras gadījumā liepājnieki pakāpsies uz 4.vietu un turpinās reālu cīņu par labāko trijnieku, bet zaudējums jau attālinās pat no labāko 4 komandu skaita. Liels zaudējums ir Jāņa Ikaunieka trauma, šobrīd tā jau buksējošais liepājnieku uzbrukums ir iestrēdzis un Ikaunieka iztrūkums šo situāciju neuzlabo.

Jūrmalas Spartaks pēdējo divu sezonu sensācija, pēdējo divu sezonu čempioni šogad nerāda to sniegumu, ko spēja rādīt iepriekšējās sezonās. Protams, ne mazums izmaiņas komandas sastāvā, kā arī treneru korpusā, bet 4.vieta turnīra tabulā un iespēja nākamgad nespēlēt eirokausos galīgi nebija, tas ko bija gaidījuši čempioni. Tādēļ arī Jūrmalas Spartaks nav kur atkāpties un šobrīd ir jāņem punkti katrā spēlē, lai turpinātu cīņu par top3 un eirokausu biļetēm. Iepriekšējā kārtā uzvarot RFS komanda parādīja, ka var cīnīties ar jeb kuru pretinieku un nevienam neklāsies viegli pret čempioniem, bet vai ar to pietiks, lai pacīnītos par top3 vai pat par čempionu titulu, to rādīs laiks.

 

 

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis