Latvijas divkārtējais čempions Jūrmalas “Spartaks” jau otro reizi šosezon spēles izskaņā atspēlējās pret “Liepāju”/”Mogo” (2:2), nosargājot tik svarīgo ceturto vietu turnīra tabulā. Izlīdzinājuma vārtus kompensācijas laika minūtē no 11 metru atzīmes guva Andrejs Kovaļovs.

Jūrmalas “Spartaka” galvenais treneris Toms Ražanausks pēc uzvaras pār RFS (1:0) sākumsastāvā veica vienu izmaiņu, malā atstājot brazīliešu centra pussargu Vitoru Faisku un pēc vairāk nekā mēneša pauzes pamatsastāvā atgriežoties krievu uzbrūkošajam pussargam Denisam Davidovam. Tikmēr liepājniekiem pēc zaudējuma “Riga” (0:1) bija divas izmaiņas: ierindā atgriezās Dmitrijs Hmizs un Ēriks Punculs, aizvietojot Leonelu Strumiju un Mārtiņu Ķiguru. Pat pieteikumā nebija pēdējā laikā maz spēlējušā Ģirta Karlsona.

Spēli ar aktīviem uzbrukumiem sāka “Liepāja”/”Mogo”, kas izpildīja virkni bīstamu piespēļu soda laukumā un 12. minūtē arī likumsakarīgi izvirzījās vadībā. Pēc standartsituācijas ļoti labi nospēlēja Punculs, uzreiz no gaisa vienā pieskārienā tieši uz galvas piespēlējos Sedinā Keitā, kurš trāpīja augšējā stūrī (1:0) un, kā ierasts, vārtu guvumu nosvinēja ar elegantu salto.

Tomēr kurzemnieku prieki bija pavisam īsi, jo jau nākamajā uzbrukumā “Spartaks” panāca izlīdzinājumu. Un izdarīja to kuriozā veidā – pēc centrējuma bumba trāpīja pa vārtu stabu, bet atlēkušo bumbu tukšos vārtos ieraidīja Jevgeņijs Kobzars (1:1). Arī puslaika turpinājumā vairāk uzbruka “Liepāja”/”Mogo”, un labākā iespēja atkal bija senegāliešu aizsargam Keitā, kurš 21. minūtē pēc vēl vienas standartsituācijas atlēkušo bumbu spēcīgi sita nedaudz garām tālajam augšējam stūrim.

Pēc pārtraukuma liepājnieku pārsvars pārauga dominancē. Pirmajās minūtēs viesiem bija pat četras iespējas pēc kārtas, taču trīsreiz labi nospēlēja Jevgeņijs Nerugals, bet labāko izdevību izšķērdēja Hasims Sumarē, no tuvas distances netrāpot vārtu rāmī. Kurzemnieki turpināja spiest un izdarīt vienu sitienu pēc otra, vienā epizodē Verneram Apiņam arī trāpot pa vārtu stabu. “Spartaks” izmisīgi aizstāvējās, bet 58. minūtē lielisks moments bija arī mājiniekiem – uz maiņu iznākušais Ariagners Smits pretuzbrukumā sita vāji un tieši virsū Arsenam Beglarjanam.

Septiņas minūtes līdz pamatlaika beigām “Liepājas”/”Mogo” masīvais spiediens beidzot pārvērtās vārtu guvumā. Uz maiņu iznākušais Kristaps Grebis pēc cita uzmainītā futbolista Ķigura piespēles soda laukumā apsteidza Nerugalu un trāpīja pa stabu, bet bumba atleca pie Igora Kozlova, kurš varēja, neviena netraucēts, ar bumbu ieskriet tukšos vārtos (2:1). Taču liepājnieku prieki atkal bija īsi. Latvijas izlases malējā uzbrucēja Vladimira Kameša savainojuma dēļ spēle tika pabeigta mazākumā, un pamatlaika pēdējā minūtē Grebis savā soda laukumā nogāza argentīniešu uzbrucēju Djego Agirri, ļaujot Kovaļovam no 11 metru atzīmes izraut neizšķirtu (2:2). Liepājnieki jau desmitajā spēlē pēc kārtas nespēja uzvarēt pašreizējā lielā četrinieka klubus (0-4-6, vārti . Jūrmalnieki un liepājnieki izspēlēja jau trešo neizšķirtu savā starpā – 2:2, 1:1 un 2:2.

Jūrmalas “Spartaks” – “Liepāja”/”Mogo” 2:2 (1:1)
Vārti: Kobzars 13′, Kovaļovs 90’+1 (11m) – Keitā 12′, Kozlovs 82;
Brīdinājumi: Maļejevs, Davidovs – Kamešs, Punculs
Spartaks: Nerugals – Šlampe, Kosoričs, Mihadjuks, Freimanis – Maļejevs, Vardanjans – Kobzars (Kovaļovs), Davidovs (Smits), Višņakovs – Agirre (Svārups)
Liepāja: Beglarjans – Sumarē, Tobers, S. Gejs, Keitā – Kozlovs, Hmizs (Ķigurs), Torress (Strumija) – Kamešs, Apiņš (Grebis), Punculs
Galvenais tiesnesis: Edgars Maļcevs

 

autors : sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis