1. Latvijas nacionālā izlasē ir 4 liepājnieki, kādas ir tavas domas, par izlases sastāvu un vai nākotnē varam gaidīt vēl vairāk mūsējos?

Pirmkārt vēlu veiksmi jaunā cikla sākumā izlases treneriem un katram futbolistam. Novēlu katram izlikt maksimumu laukumā un ārpus tā. Jau parīt pie tv ekrāna pārdzīvošu par Latvijas izlasi, zinu, ka nav viegli no jaunas lapas sākt visu, bet ļoti ceru, ka futbolisti palīdzēs jaunajam trenerim debitēt uz pozitīvas nots. Ja runājam par liepājniekiem, tad man ir prieks redzēt 4 mūsējos izlasē, ceru, ka ar savu spēli viņi parādīs, ka viņi ir cienīgi tur būt un ar laiku šiem četriem pievienosies vēl vairāki liepājnieki. Novēlu katram veiksmi un atdot 110% laukumā, lai arī cik tiks dots spēles laiks. Neesmu pazīstams ar izlases galveno treneri, atceros tikai viņu no Latvijas Kausa fināla, atceros, kad viņš pārņēma Riga FC, viņš ienāca grūtā brīdī komandā, redzēju kā viņš tika galā ar savu uzdevumu un redzēju kādas pārmaiņas viņš ieviesa komandā, es ticu, ka viņš to arī izdarīs nacionālā izlasē.

2. FK Liepāja sezonu iesākusi ar zaudējumu, kāds ir noskaņojums komandā un kas jādara, lai jau nākošā spēlē iepriecinātu savus atbalstītājus.

Nevienai komandai, protams, nav patīkami sezonu iesākt ar zaudējumu, bet mēs mierīgi turpinām strādāt tālāk, strādājam pēc plāna, nekādā gadījumā neatkāpjamies un neatkāpsimies no savas spēles. Jau 30.martā izdarīsim visu, lai pirmā uzvara šijā sezonā būtu tieši Liepājā. Jau spēlē pret Jūrmalas Spartaks, mūsu sastāvs būs vēl spēcīgāks, spēlētāji kuri nevarēja piedalīties sezonas pirmajā spēlē būs ierindā, kas mums ļaus uzlabot mūsu sniegumu. Mēs esam pozitīvi noskaņoti un koncentrējamies tikai uz savu spēli.

3. Kristians Damians Torress šobrīd devies uz Latvijas nacionālās izlases nometni, bet vietējā čempionātā viņš tiek uztverts kā iebraucējs, kādas ir tavas domas?

Es uzskatu, ka tas ir absurds, ka Latvijas pilsonis, Latvijas izlases spēlētājs, kurš jau vairāk kā 10 gadus dzīvo Latvijā un ir pieņēmis Latvijas pilsonību, kā arī aizstāv Latvijas izlases godu starptautiskā mērogā, tiek uzskatīts par iebraucēju Latvijas futbola virslīgā. Mēs nosūtījām oficiālu vēstuli uz Latvijas Futbola Federāciju, bet pagaidām atbildes nav. Mēs darīsim visu, lai situāciju mainītu, griezīsimies UEFA, FIFA, turpināsim cīnīties, lai Latvijas pilsonis Latvijas čempionātā tiktu uzskatīts par vietējo. Vienmēr esmu ieņēmis neitrālu pozīciju pret Latvijas Futbola Federācijas lēmumiem, vienmēr esmu centies izvairīties no intrigām ap Latvijas Futbola Federācijas lēmumiem un jautājumiem, bet šis solis no LFF puses ir absurds kuru ļoģiski nevar izskaidrot. Vakardien spēlētājs ir Latvijas pilsonis un vietējais, bet šodien jau viņš skaitās kā iebraucējs. Tas ir smieklīgi, ka ar šādu lietu mēs saskaramies vispār Latvijas čempionātā un šīs sezonas sākumā.

Ļoti ceru, ka LFF individuāli izskatīs šo jautājumu vēlreiz un radīs risinājumu.

 

fkliepaja.lv