Rītdien, 24.aprīlī, Rīgā RTU stadionā, 18:00 FK Liepāja aizvadīs jau 7 spēli sezonā, kad tiksies ar Latvijas Čempioniem Riga FC.

Liepājnieki sezonu iesākuši kā par kalniem, sākts ar diviem zaudējumiem, tad sekoja divas uzvaras un sajūta, ka FK Liepāja atgriežas līderu kompānijā, bet tad sekoja divi zaudējumi nomināli vājākiem pretiniekiem Valmiera Glass/Via un BFC Daugavpils, kas šobrīd ieskatoties tabulā liepājniekus ir atmetuši uz dalītu pēdejo vietu.

Iepriekšējā kārtā FK Liepāja savu skatītāju priekšā zaudēja BFC Daugavpils 2:3, lai arī divas reizes spēja izvirzīties vadībā un kontrolēt bumbu, spēles izskaņā BFC Daugavpils guva vārtus no stūra sitiena, bet kad liepājnieki centās izraut vēl uzvaru, paši iekrita aizsardzībā un Vugars Askerovs sarūgtināja liepājniekus svinot BFC Daugavpils uzvaru.

FK Liepāja rindās vēl aizvien ir gara lazarete, vairāki spēlētāji ir izkrituši uz visu sezonu, bet ir arī tādi, kuri katru mirkli var atgriezties sastāvā. Aprīlis Latvijas čempionātā ir bijis ļoti saspringts un kalendārs ne vienu no komandām nav lutinājis, mēneša laikā 6 spēles ir diezgan grūts grafiks katrai komandai. 

FK Liepāja šobrīd vēl aizvien meklē savu rokrakstu, pirms sezonas sastāvs ir nomainījies ļoti kardināli, kas arī liek domāt, ka tā varētu būt galvenā problēma, ka spēlētāji vēl nav saspēlējušies un pilnībā nejūt viens otru uz laukuma. 

Riga FC, pēc izcīnītā čempionu titula, komandas kodolu saglabāja, bet piesaistīja vēl pieredzējušus kvalitatīvus vietējos spēlētājus, kā Uvarenko, Rugins, Karašausks, kas lika domāt, ka komanda kļūs vēl spēcīgākā. Šobrīd čempioni īsti nerāda vēl to sniegumu ko vēlētos, lai arī turnīra tabulā atrodas 2.vietā, bet RFS, kas ir vadībā jau aizsteigušies 9 punktu attālumā. 

Abām komandām 3 punkti ir vajadzīgi kā nekad, šoreiz pat ja spēle noslēgsies neizšķirti neviena no komandām nebūs priecīga, ja liepājniekiem šie 3 punkti dotu iespēju pakāpties augstāk no pēdējās vietas turnīra tabulā, tad Riga FC 3 punkti spēlē ļautu pietuvoties līdervienībai RFS.

autors : fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis