“Optibet” Virslīgas trešā apļa pēdējā kārta sāksies ar Kurzemes derbiju, kurā sestajā vietā esošā “Liepāja” uzņems ceturtās pozīcijas īpašnieci “Ventspili”. Cīņas sākums paredzēts plkst. 19:00, tās tiešraide – kanālā LTV7.

Ierēķinot arī Latvijas kausu un Eirokausus, Aleksandra Starkova vadītā “Liepāja” ir piedzīvojusi jau piecus zaudējumus pēc kārtas (vārti 3:8) un astoņu spēļu laikā uzvarējusi vienīgi “Mettu” (3:2), trīs punktus izraujot laimīgā galotnē (1-1-6, vārti 6:12). Trešdien tika piedzīvots dramatisks klupiens arī Latvijas kausa ceturtdaļfinālā, līdz ar to liepājnieku cerības uz Eirokausiem būtiski saruka – tagad vai nu jāfinišē medaļās, vai arī jātiek četriniekā un jāsagaida Rīgas kluba triumfs kausā. Šobrīd liepājnieki no trijnieka atpaliek par deviņiem punktiem, bet četrinieka – par sešiem, “Ventspilij” vēl esot spēlei rezervē.

 

Šodienas spēle varētu būt “Liepājas” pēdējā vai vismaz viena no pēdējām iespējām saasināt cīņu par četrinieku, un Kurzemes derbijs tam ir ļoti pateicīgs – “Ventspils” ir tiešā konkurente, un tieši “Ventspilij” ir sliktākais atlikušais kalendārs, kas melnidzeltenos padara par, domājams, visreālāk no četrinieka izstumjamajiem pretiniekiem. Kamēr “Ventspils” no nākamajām septiņām Virslīgas spēlēm vienīgo mājas spēli aizvadīs pret “Jelgavu” un no atlikušajām desmit savā laukumā aizvadīs tikai trīs, “Liepājai”, tieši pretēji, ir labākais palikušais kalendārs – no nākamajām sešām piecas mājās un kopumā sešas no atlikušajām deviņām cīņām notiks Liepājā.

Lai ilustrētu “Ventspils” slikto kalendāru, atliek atgādināt tās bilanci šajā sezonā. Kamēr “Ventspils” joprojām ne reizi nav zaudējusi Ventspils teritorijā – deviņas uzvaras un seši neizšķirti (vārti 31:11) -, ārpus tās 14 spēlēs uzvarēts tikai divreiz – Daugavpilī (3:0) un Jelgavā (2:1). Kopumā 14 spēlēs piedzīvoti desmit zaudējumi un tikai vienreiz nav ielaisti vārti (15:36).

Šajā sezonā šis būs trešais Kurzemes derbijs. Pirmajā aplī Pavels Osipovs palīdzēja ventspilniekiem atspēlēties savā laukumā (1:1), bet otrajā aplī “Liepāja” mājās grāva ar 4:0 – -hat-trick Ričardam Fraidejam un vieni vārti bijušajam “Ventspils” līderim Amansiu Fortišam. “Ventspilij” šovakar nedrīkstēs spēlēt aizsargs Abdulgafars Mamā, bet pēc divu spēļu diskvalifikācijas izciešanas drīkstēs atgriezties Jevgeņijs Kazačoks. Liepājniekiem diskvalifikāciju izcietis Vadims Žuļevs, un trešdien kausā beidzot atgriezās Jānis Ikaunieks, sākumsastāvā izejot pirmoreiz kopš 11. jūlija Eirokausu dueļa pret Minskas “Dinamo” (1:1).

Author: sportacentrs.com

FOTO : Mārtiņš Sīlis