Šodien, 18. Jūlijā Baltkrievijā, Minskā, stadionā “Dinamo” FK Liepāja aizvadīs atbildes spēli Eiropas līgā pret FC Dinamo Minsk.

 

Liepājnieki Eiropas līgas kvalifikācijā tika ielozēti pret FC Dinamo Minsk, kas vēl iepriekšējā gadā savu skatītāju priekšā sensacionāli pieveica Sanktpeterburgas Zenit 4:0, bet atbildes spēlē piedzīvoja zaudējumu pamatlaikā ar tādu pašu rezultātu, bet papildlaikā kapitulēja 1:8.

Pirmā spēle Liepājā noslēdzās neizšķirti 1:1, lai arī neizšķirts, sajūtas ir divejādas. Liepājniekiem rezultātu atklāja jau spēles sākumā, kad neatļauti tika kavēts soda laukumā Amansio Fortes, pēc kā tika nozīmēts 11 metru soda sitiens, ko realizēja Jānis Ikaunieks. Spēles turpinājumā laukumā bija līdzīga cīņa, lai arī liepājniekiem vēl bija dažas ļoti labas izdevības palielināt rezultāta starpību, tas netika izdarīts un spēles izskaņā viesi atguva vienus vārtus, bet tas nebija viss, pēdējās sekundēs Vadims Žuļevs pārkāpa noteikumus savā soda laukumā, kas nozīmēja, ka FC Dinamo Minsk bija iespēja aizbraukt no Liepājas ar uzvaru, kas sarežģītu vēl vairāk liepājniekiem iekļūšanu nākamā kārtā. Valentīns Raļkēvičs glāba liepājniekus no sāpīga zaudējuma atvairot 11 metru soda sitienu, kas nozīmēja, ka uz Minsku liepājnieki varēja doties ar cerībām uz iekļūšanu nākamā kārtā.

Šodien liepājniekiem obligāti ir jāgūst vārti, lai vismaz turpinātu cīņu par nākamo kārtu, jo ja spēle noslēgsies ar bezvārtu neizšķirtu, tad dēļ vairāk gūtiem vārtiem izbraukumā tālāk soļos tieši FC Dinamo Minsk.

Pretinieki šogad nav tā pati komanda, kas iepriekšējā gadā pakutināja nervus Krievu smagsvaram Zenit, bet vienalga ir izteikts favorīts šī pāra cīņā. FC Dinamo Minsk starpsezonā piedzīvojuši lielas izmaiņas, nomainījušies vairāki spēlētāji, tiek iespēlēti otrās komandas līderi, kā arī kluba vadība ir nomainījusies. 

FK Liepāja sastāvā no iepriekšējās spēles lielas izmaiņas nav gaidāmas, jo visi galvenie spēki ir veseli un gatavi cīņai, pēc pietiekami labā snieguma Liepājā, komandā valda labs noskaņojums un visi kā viens tic, ka šī barjera ir pārvarama. Ļoti iespējams, ka jau šodien laukumā atkal redzēsim atgriežoties Mārtiņu Ķiguru, kurš izlaida iepriekšējo spēli traumas dēļ, bet uz jautājuma zīmes ir Jāņa Ikaunieka spēlēšana, pēc traumas treniņā, vēl nav skaidri zināms vai spēs atgriezties ierindā viens no komandas līderiem.

Liepājnieki pretiniekus pārsteidza tieši ar savu ātro spēli un bumbas kontroli, kas bija galvenie faktori spēles sniegumā. Liepājniekiem ir ļoti labi un ātri spēlētāji uzbrukumā, kas sagādāja ļoti lielas galvassāpes pretinieku aizsargiem. Vai šodien liepājnieki spēs parādīt, to pašu sniegumu, ko Liepāja, vai liepājnieki spēs gūt vārtus? Tas viss taps skaidrs jau šovakar, spēles sākums 19:30.

 

fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis