FK Liepāja gatavojoties 2020.gada Optibet virslīgai devusies uz Kipru, kur aizvada jau savu otro treniņnometni.

FK Liepāja pirmo treniņnometni Kiprā aizvadīja no kuras atgriezās 8.februārī, divu nedēļu laikā Kiprā tika aizvadītas 3 pārbaudes spēles, kur divās tika piedzīvoti zaudējumi 0:2 pret Slask Wroclaw, 0:3 pret FC UFA un spēlēts neizšķirti pret FC Universitatea Cluj 1:1 no Rumānijas.

FK Liepāja šobrīd atrodas Kiprā, kur aizvada savu otro treniņnometni, kura noslēgsies 1.martā, tad liepājnieki turpinās gatavoties jau Latvijā. Kiprā tiks aizvadītas vēl atlikušās 3 pārbaudes spēles.

20.februārī pret FC Ararat Armenia, 22.februārī pret Helsinborg IF, bet 29.februāra pārbaudes spēles pretinieks tiks apstiprināts tuvākā laikā.

Liepājnieku sastāvs salīdzinot ar iepriekšējo sezonu ir diezgan pamainījies, saistībā ar leģionāru limitu palielināšanu, piesaistīti vairāki leģionāri, kā arī vairāki ieradušies uz pārbaudēm. Klubam pievienojušies arī latvieši – Edgars Vardanjans, kas vairākas sezonas veiksmīgi aizvadīja Jūrmalas Spartaks, kā arī Liepājā atgriezies Artūrs Karašausks, kuram pēdējās sezonās savu potenciālu nav izdevies parādīt līdz galam, bet Liepājā ieradies, lai atgūtu pārliecību un palīdzētu komandai sasniegt visaugstākos mērķus.

FK Liepāja komandas treneru korpusam bez galvenā trenera Andreja Kaļiņina pievienojušies arī trenera asistents no Baltkrievijas Dmitrijs Molaš, kā arī fiziskās sagatavotības treneris Georgijs Codita. Tā pat no FK Ventspils piesaistīts kluba menedžeris Nikolajs Djakins. 

Gaidāmā 2020.gada sezona pēc futbola apskatnieku teiktā solās būt ļoti interesanta, jo visām komandām nospraustie mērķi ir augsti, kā minimums iekļūšana Eiropas līgā, tādēļ pirms sezonas pāreju logs ir ļoti karsts. Vairākām komandām pievienojušies augstas klases futbolisti, bez izņēmuma ir FK Liepāja. 

Liepājnieku sastāvam pievienojušies tādi spēlētāji kā Seidu Yahaya, kas vēl pagājušā sezonā spēlēja Minskas Dinamo un bija redzams liepājnieku atbalstītājiem stadionā “Daugava”, pievienojies centrālais aizsargs no Brazīlijas, kas vairākas sezonas aizvadījis Polijā, kur pārstāvējis to pašu klubu kuru šobrīd pārstāv liepājnieks Kristers Tobers – Lechia Gdanska.

FK Liepāja pēc iepriekšējās sezonas šķīrās no tādiem spēlētājiem kā Dmitrija Hmiza, Jāņa Ikaunieka, Danu Spataru, Leonel Strumia, Manucho, Vugar Askerov, Kristers Tobers.

FK Liepāja mērķi gaidāmā sezonā, protams, kā jau lielākai daļai komandu ir iekļūšana starp TOP3 komandām, lai nodrošinātu vietu Eirokausos 2021.gadā, kā arī Latvijas Kausa izcīnīšana, kas vienmēr ir katras komandas prestiža lieta.

 

fkliepaja.lv

FOTO : Mārtiņš Sīlis